Scroll down

Vraag direct fotograaf offertes aan

Bent u opzoek naar een fotograaf? Vraag vandaag snel fotograaf offertes aan! Vul uw gegevens en daarna ontvangt u zo spoedig mogelijk meerde offertes van fotografen uit uw buurt.

  • Offertes van diverse fotografen
  • Fotografen door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Betaal altijd de beste prijs

Snel fotograaf offertes aanvragen?

Vul het formulier aan de linkerkant (scroll ⇣) in!

Dierenfotografie

Dierenfotografie is niet eenvoudig, vooral omdat dieren in de meeste gevallen niet gewend zijn om te poseren voor een fotograaf. Specialisten binnen de dierenfotografie hebben een ruime ervaring in het werken met dieren en weten dan ook vaak wat nodig is om het dier toch zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten. Het is prachtig om een fotoshoot te laten maken van je eigen (huis)dieren. Zij zijn immers onderdeel van het gezin en zij hebben een grote betekenis in je leven. Door een speciale fotoshoot te laten maken van je (huis)dieren heb je een unieke herinnering in handen.

Dierenfotograaf

De dierenfotograaf kan het best werken wanneer het dier dat op de foto gaat goed luistert naar commando’s. Nu is dit niet altijd mogelijk, zoals bijvoorbeeld in het geval van erg kleine pups, maar wanneer je dier commando’s kent dan is het handig om hier nog eens goed mee te oefenen vooraf aan het maken van de reportage. De dierenfotograaf kan je aanraden om een extra persoon mee te nemen naar de shoot, zodat deze de aandacht van het dier kan trekken, bijvoorbeeld door met een piepspeeltje achter de dierenfotograaf te gaan staan. Neem niet teveel mensen mee, want daar kan het dier onrustig van worden. Een dierenfotograaf heeft alles in huis om een mooie shoot te maken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een fotoshoot op locatie te maken, bijvoorbeeld in je eigen achtertuin of in een mooi landschap.

Blijf rustig

Uiteraard is het voor een baasje ook erg leuk om een fotoshoot van een dier mee te maken. Toch is het belangrijk om niet te gespannen of te enthousiast te zijn voor en tijdens de fotoshoot. De meeste dieren voelen de emoties van de eigenaar sterk aan en nemen dit (deels) over. Dit kan een negatieve invloed hebben op de fotoshoot. Probeer daarom altijd zo ontspannen en natuurlijk mogelijk om te gaan met het dier voor en tijdens de shoot, en wordt zeker niet boos of geïrriteerd als een dier niet direct doet wat er verwacht wordt. Een dierenfotograaf is dit wel gewend.