Scroll down

Vraag direct fotograaf offertes aan

Bent u opzoek naar een fotograaf? Vraag vandaag snel fotograaf offertes aan! Vul uw gegevens en daarna ontvangt u zo spoedig mogelijk meerde offertes van fotografen uit uw buurt.

  • Offertes van diverse fotografen
  • Fotografen door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Betaal altijd de beste prijs

Snel fotograaf offertes aanvragen?

Vul het formulier aan de linkerkant (scroll ⇣) in!

Modelfotografie

Modelfotografie, of modellenfotografie, richt zich uiteraard op het zo mooi mogelijk in beeld brengen van een model of meerdere modellen. Dit kan op professionele basis zijn, maar er zijn ook ontzettend veel particulieren die graag eens een mooie fotoshoot van zichzelf laten maken, voor zichzelf of om cadeau te doen. Zo kan een modellenshoot bedoeld zijn voor leuke decoratie thuis op de wand, maar het kan ook bedoeld zijn voor een modehuis, een magazine of bijvoorbeeld een website. Met modelfotografie kan het alle kanten op. Het doeleinde bepaalt uiteraard ook de sfeer die gecreëerd wordt, bijvoorbeeld door de kleding. Denk aan de stoere, stijlvolle, schattige, casual, nonchalante, romantische of zelfs sexy look. In de meeste gevallen wordt er tussentijds gewisseld van kleding.

Modelfotograaf

Een modelfotograaf weet als geen ander wat nodig is om modellen op hun best vast te leggen op de gevoelige plaat. In de meeste gevallen voorziet een modelfotograaf je dan ook ruim van tevoren van enkele tips die belangrijk zijn voor de dag van de shoot zelf. Zo is het belangrijk om geen strakke en knellende kleding te dragen in verband met striemen die dan te zien zouden kunnen zijn op de foto. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de onderkleding. Zorg ervoor dat deze niet zichtbaar is door de kleding heen. Neemt de modelfotograaf je mee naar een buitenlocatie voor een mooie shoot? Houd dan bijvoorbeeld ook rekening met je parfum. Veel luchtjes trekken insecten aan en dit kan je tijdens de shoot natuurlijk niet gebruiken. Dit zijn nog slechts enkele tips uit een lange lijst met zaken waar je het best even rekening mee kan houden van tevoren. Uiteraard zorgt de modelfotograaf ervoor dat je goed voorbereid op de fotoshoot kunt verschijnen.

Op je gemak

Modellen zijn op hun mooist wanneer zij ontspannen en zelfverzekerd zijn, ook wanneer we het hebben over niet-professionele modellen. Ieder mens is prachtig als deze zichzelf is. Een goede modelfotograaf zal dan ook alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat eventuele zenuwen plaats maken voor een zelfverzekerd gevoel.