Scroll down

Vraag direct fotograaf offertes aan

Bent u opzoek naar een fotograaf? Vraag vandaag snel fotograaf offertes aan! Vul uw gegevens en daarna ontvangt u zo spoedig mogelijk meerde offertes van fotografen uit uw buurt.

  • Offertes van diverse fotografen
  • Fotografen door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Betaal altijd de beste prijs

Snel fotograaf offertes aanvragen?

Vul het formulier aan de linkerkant (scroll ⇣) in!

Portretfotografie

Veel mensen denken bij portretfotografie puur en alleen aan het maken van een foto van een enkel persoon of een groep personen. Echter, bij portretfotografie komt toch nog heel wat meer kijken. Om het heel gemakkelijk te maken kunnen alle vormen van fotografie waarbij de mens centraal staat worden gezien als portretfotografie. Het gaat zeker niet alleen om het in beeld brengen van gezichten, maar vooral om het laten zien van de mens. Hierbij valt bijvoorbeeld ook te denken aan fotografie van baby’s, kinderen, gezinnen, sporters en zelfs de foto’s die onder de noemer licht erotisch vallen.

Portretfotograaf

Een portretfotograaf is een meester, of meesteres, in het in beeld brengen van de natuurlijke mens. De foto’s kunnen gemaakt worden vanuit een zogenaamd vooropgezet plan, waarbij iedereen op de foto een vooraf afgesproken positie aanneemt, maar ook spontane foto’s, of actiefoto’s, kunnen zeker vallen onder portretfotografie. Een portretfotograaf maakt de meest uiteenlopende foto’s waarin de mens de belangrijkste rol heeft. Hierbij speelt de omgeving en de activiteit een minder grote rol. Uiteraard wordt hier wel rekening mee gehouden als het gaat om het schieten van een mooi plaatje. Echter, alles is toegestaan zolang de mens, of de groep mensen, centraal staat.

Portretfoto’s op locatie

Van glamourfoto’s tot leuke gezinsfoto’s; een portretfotograaf kan er altijd iets moois van maken. Het mooie van portretfotografie is ook dat het op vrijwel iedere locatie kan plaatsvinden, en zeker niet alleen in de studio van de fotograaf. Zo kunnen er fotoreportages worden gemaakt in natuurgebieden, in sportcomplexen, in woningen en bedrijven, in speeltuinen en zelfs gewoon op straat. De portretfotograaf kan natuurlijk meer dan voldoende leuke ideeën aandragen voor de locatie, maar je hebt hier uiteraard zelf ook keuze in. In de portretfotografie gaat het in de meeste gevallen om foto’s met slechts een paar personen in het beeld, echter, portretfotografie van groepen is zeker niet onmogelijk.